söndag 16 november 2014

Feminism i ett nötskal


Okej, börja skrika och spotta på mig nu..Jag väntar!

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Du är första som ger mig medlidande! Har haft en vild diskussion på fb där jag delade inlägget, kan minst sagt säga att helvete bröt lös! ;p

   Radera
 2. eftersom att det är så att jag får fett hår varje dag så blir det jädra jobbigt att tvätta det varje dag, eftersom jag plattar och lockar och allt:p
  sen duschar jag ju såklart men inte håret :)

  jag håller med , eftersom att alla kvinnor ska ha rätt att göra exakt vad dom vill, men det där är rent jäkla idiotiskt och äckligt rent utsagt, bara ett skrik efter uppmärksamhet, synd att man måste göra så när man faktiskt är vacker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, varför kan det inte vara som förr? Mera gentlemanna- stuk över allt?

   Radera
 3. Du spelar förhoppningsvis dum för att få reaktioner men om du mot förmodan är seriös är det deprimerande. Det är en viss skillnad att klä sig i ett plagg som objektifierar andra människor av det motsatta könet och att själv posera naken. Ska försöka gå närmare in på dessa lösryckta händelser.

  Rymdkillen med objektifierande skjorta:
  Män har mer makt än kvinnor och är majoritet inom de flesta yrkesområden, speciellt tekniska områden vilket rymdforskning räknas till. Män äger till största del också media och kvinnor objektifieras i film, reklam och spel mycket mer än män. Att en framgångsrik man på ett mansdominerat område (där kvinnohatet ofta flödar fritt) väljer att klä sig i en sunkig skjorta med lättkladda och objektifierade kvinnor är inte okej. Du som man ser inte problemet nej men som kvinna är man bara så helvetes trött och uppgiven på objektifiering av kvinnor. Det tycks vara otroligt svårt för män att visa respekt för kvinnors känslor och upplevelser. Vem som sytt skjortan skiter väl jag i? Vad försöker de ens säga med att poängtera att en kvinna gjort den? Finns massor av kvinnor med värdelös kvinnosyn, t.ex. Linda här i kommentarsfältet.

  Kim Kardashian naken:
  Det enda negativa man kan säga med att Kim poserar naken är att det nästan alltid bara är kvinnor som poserar nakna/halvnakna. Att det bara är kvinnor som gör detta och förväntas göra det är ett problem. Men det hänger ju ihop med att kvinnor objektifieras i så stor grad pga att män sitter på all makt (ekonomisk och social). PS är förstås också ett problem men det är ju inte Kim som själv editerar sina bilder så det är en helt annan fråga som inte har med henne att göra. All annan skit som kastas på henne pga dessa bilder bottnar tyvärr i dålig kvinnosyn. Att komma med att hon bidrar till orealistiska skönhetsideal för kvinnor är bara patetiskt, i synnerhet när det kommer från män. Jag förstår inte ens vad ni pratar om? En kurvig kvinna som Kim gör snarare nytta i en värld där idealet är (eller iaf varit) att se ut som en 8-åring med bröst.

  Tror du feminister hade klagat på om rymdkillen ovan hade valt att visa upp sig naken och photoshoppad? Och varför tycker du att feminister ska ge Kim Kardashian skit? Hon får redan dagligen enormt mycket skit från människor med samma kvinnosyn som du har (om du faktiskt tycker såhär). Det är mer relevant att kritisera dem som kritiserar henne. Om du inte driver är det dags att börja tänka. Just nu kan du inte tänka längre än att en avklädd kvinnokropp alltid innebär samma sak oavsett sammanhang. Visa lite respekt för kvinnors verklighet.

  SvaraRadera
 4. Allting med denna bild är skapa diskussion, har nu fört en vild diskussion på facebook, som pågår fortfarande långt över 100 kommentarer.. Om du vill se hur diskussionen har gått kan du stalka min facebook, jag tror att du kan se den..
  Finns som sagt en video också på youtube då rymdkillen gråter pga att han har blivit anklagad för sin tröja, han hade hursomhelst ingen baktanke med den.

  Är påväg i säng så ursäkta för en otroligt kort svar! Ska försöka minnas att kompletera senare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pga att diskussionen på facebook urartade och det kom absurda kommentarer från båda håll som t.ex. jämfördes feminism med svältande barn i afrika,så jag fick ta bort det helt från facebook. Så nu jag väljer att avsluta diskussionen här och nu. För den kan inte hållas på en saklig nivå.
   Jag kommer lämna kvar inlägget här på bloggen för jag tyckte dit inlägg var saklig. Jag kommer inte säga bu eller bä för jag är rädd att då kommer den absurda diskussionen fortsätta här, och det vill ingen av oss.

   Hoppas du förstår!

   Radera
 5. ej samma som ovan. Alltså, men vad är din slutsats då? Jag kan inte se nån diskussion. Eller ens förstå vad som ska diskuteras? Så det är synd om lilla killen för att han gråter på youtube nu? Buhuu. För övrigt så har tusentals och åter en miljon feminister kritiserat kroppsideal. What's the problem nu då? Följer du inte med feministdebatten ordentligt så kan du väl vara tyst bara. Sluta mansplaina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hänvisar till min kommentar där utanför, men säger kort att bilden sattes enbart upp för att skapa en debatt, men debatten blev för absurd för att fortsätta i min regi, men det kom fram viktiga pointer men det är synd att folk inte kan vara sakliga.

   Radera