måndag 22 september 2014

Hur grävmaskiner kommer till

I pampas talar man om att nylänningar vet ingenting som handlar om att vara händig, och hur olika maskiner fungerar, och det stämmer nog till en del. Finns självklart undantag men nu vill jag prata om grävmaskiner!
Visste ni att de flesta maskiner lever i det vilda? Och man måste fånga in dem och sen dressera dem. Hårt jobb men det är värt det! Underlättar arbetet väldigt mycket! Men dock är det mycket farligt att fånga in dem! Många har dött när de har försökt fånga in dem..


Om ni vill se hur två grävmaskiner parar sig så spolar ni fram till ca 06:30. Sen får man följa med hur de uppfostrar sitt barn och hur de skyddar det mot andra "djur".
Väldigt lärorik film och det visar hur grävmaskiner fungerar i det vilda, och vad de är kapabla till!


Men hur fångar man in dem? Det är rent av livsfarligt att närma sig och försöka fånga in en fullvuxen.
De flesta som jag känner försöker om nätterna stjäla äggen, eller då de är ny kläckta.
Ett sista alternativ är då de försöker lära sig att klara sig själv då föräldrarna håller sig en bit ifrån men det är ändå ganska farligt. Det är inget jag rekommenderar att ni ska försöka er på när man är ovan.

Så nästa gång ni söker er mot pampas, ska ni fråga av dem om ni får komma med och söka efter vilda grävmaskiner, så kanske ni får komma med på en jakt! Så jag håller tummarna för er skull och hoppas att det kommer gå vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar