tisdag 30 september 2014

Att provocera

Haha, jag har en del vänner som säkert kommer ta denna bild personligt men det bjuder jag på! Man får inte vara känslig! ;)

Men jag tycker faktiskt att det är sant som han tar upp här? Om en kvinna lurar / manipulerar en man så är hon klipsk och så vidare. Men om man gör exakt samma sak så är helvetet löst!

Jaja, vissa säger att jag är trångsynt men jag vill bara man ska spela efter samma regler!

10 kommentarer:

 1. Directed by: white middle aged man. Written by: three white middle aged men. Och en av skådisarna är en känd kvinnomisshandlare. Vad förvånad man blir, att de framställer kvinnor på det där sättet. Och sen framställer män som patetiska hundar som kryper för sexiga kvinnor som "har makt". En helt klassisk film som framställer världen som den ser ut ur en manlig, antifeministisk blick. Som de flesta populära filmer gör eftersom män håller varandra om ryggen och inte släpper fram kvinnor i filmbranschen. Ett av många perspektiv som hyllas trots att det är föråldrat och... Tråkigt. Och sen har vi en kränkt man som skapar en liten bildserie av det hela.

  What else is new? Vi spelar inte efter samma regler. Det är lättare att vara man. Lättare att ignorera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste säga att jag inte har sett filmen, vet inget om den, bara det jag känner igen mig av kommentarerna.
   Så främst ville jag provocera fram kommentarer som din för att jag själv ska få mer kött på benen!

   Radera
  2. Tyckte du att du fick kött på benen då? Jag undrar också vad exakt det är du känner igen? Liksom, give us your story!

   Radera
  3. Nå man kan se som i vardagslivet så är vissa saker helt okej att en kvinna gör men inte för en man, och vise versa. Men jag hatar att diskutera könsroller egentligen för alla tycker olika och det kommer man inte undan. Men t.ex. jag tycker att det skulle inte få vara någon löneskillnad. Lönen ska bara baseras på hur effektiv och bra man är. Och som ett exempel på vad som är skillnad mellan könen har jag ett extremt exempel: Att en tjej som bitchslappar en man för att han bettedde sig illa är helt okej. Men om en man bitchslappar en kvinna så ser vanligt folk mer allvarligt på den saken. Dåligt exempel men det var ändå jag kom på nu på lvällskvisten.
   Tror själv att det kommer aldrig vara helt jämnstält pga olika yttre faktorer som religion. Men det är en helt annan fråga. Förlåt för ett flummigt svar, känner mig ganska sliten och trött.

   Radera
  4. Kanske man ser mer allvarligt på en mans bitchslap för att när det händer är det inte i offentligheten utan i hemmet, och övergår i allvarligt misshandel som i värsta fall slutar med mord? Medan en kvinnas bitchslap är i offentligheten, på en krog, efter att mannen tafsat på henne. dvs inlett konflikten? :) Liksom ganska stor skillnad där.

   Kan ju ge dig nåt att fundera på vidare också. Det som förresten slår mig att när man pratar med folk som inte är så insatta så har de egentligen aldrig något att komma med förutom flummerier. Inga bevis, inget konkret. Det kanske också den här bilden visar, på nåt sätt.

   https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3908606/images/2013/manshat_176281297_50eabcad9606ee5627ee333d.jpg

   Radera
  5. Men vanligt folk anknyter oftast till speciellt filmer, och några enstaka egna erfarenheter. Så då tycker jag att det är bra att jag provocerar så att någon som faktiskt vet nånting hör av sig!
   Annars sitter vi här utan att inte veta något nytt!

   Radera
  6. Nå, sant. Jag vet ju allt om stånd-sprit nu :)

   Radera
  7. Haha, ett poäng till dig!

   Radera
 2. Filmen verkar idiotisk. Har inte sett den och aldrig hört om den förut, men om det är som den här 9gag-bilden påstår så håller jag med. Klart man skall spela enligt samma regler. Faktiskt så är det också det som feminism handlar om.

  Så visst är jag provocerad (men inte på ett agressivt sätt)! ;) Men om det är av filmen eller kommentaren är inte helt entydigt :P

  - S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaa-aa. Det är inte så enkelt här i livet!

   Radera